Derfor skriver jeg en bok om lederskap og ikke om ledelse

Hanne-Kristin-Rohde-FOTO-TROND-HEGGELUND-NETTCOACH.NO

Foto: Trond Heggelund / NettCoach.no

Du kjenner meg best som en fast dame i trappa på politihuset i Oslo, med norsk pressekorps rundt meg, med en liten huskelapp i den ene hånden, klar til å formidle dramatiske hendelser i hovedstaden.

Det du ikke vet er hvor redd jeg var for å snakke i forsamlinger helt fram til jeg var nærmere 30 år. Hvordan jeg trodde at min fremgang skyldtes flaks. Hvor mye krefter og energi jeg måtte bruke på å bygge meg opp når andre forøkte å rive meg ned.

Hvor mye tid, hvor uendelig mye tid, jeg har brukt på å utvikle meg selv, bygge meg selv opp og bygge meg selv ut. Hvor voldsomt alvorlig jeg tok oppgaven som leder.

Det etiske ansvaret en lederoppgave innebærer lå alltid tungt på skuldrene mine. I alle tjue årene som leder.

Derfor har jeg skrevet en bok om selve lederskapet. Ikke om teorier og forskning. Men om det lederen må by på av seg selv når han eller hun er på jobb.

Det er i den sfæren resultatene skapes, at hverdagen blir god, at medarbeiderne blomstrer og trives. Det var i denne sfæren jeg lærte meg å stå ut med dårlige sjefer og overvinne egen frykt. Det var i denne sfæren jeg oppdaget hvordan jeg skulle tørre å foreta mentale basehopp.

Og jeg mener bestemt at jeg har noe å lære bort.

Velkommen skal du være!